دلایل بهبود کیفیت و استاندارد کره جنوبی در گفتگو با رییس سازمان فن آوری و استاندارد این کشور

سی و هشت امین مجمع عمومی سازمان بین المللی استاندارد ایزو، در روزهای شانزدهم تا هجدهم سپتامبر جاری، در پایتخت کره جنوبی، سئول برگزار می شود.

رئیس سازمان فن آوری و استاندارد کره جنوبی – * KATS، از این گردهمایی، با افتخار خبر می دهد.

در این اجلاس، بیش از پانصد نماینده و همراه از ۱۶۳ کشور عضو سازمان جهانی استاندارد حضور خواهند یافت. مسائلی که در این میان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، خدمات، محصولات و همچنین سیستم های آتی ایزو را مشخص می کند.

مجله ایزو فوکس با آقای سی هئون سئونگ گفتگوی کوتاهی انجام داده که در زیر می بینید.

 

ایزوفوکس : پیش از آن که به سراغ نشست بین المللی سازمان ایزو برویم، ممکن است مختصری درباره رسالت سازمان فن آوری و استاندارد کشورتان، کره جنوبی توضیحاتی ارائه دهید؟

هئون سئونگ : سازمان فن آوری و استاندارد کره جنوبی به عنوان یکی از اعضای سازمان بین المللی استاندارد، بیشتر بر استانداردهای ملی، ایمنی محصولات، ارزیابی انطباق و موافقت نامه رفع موانع تجارت جهانی WTO تمرکز دارد.

سازمان فن آوری و استاندارد کره جنوبی با این روش ها در فرآیند تدوین استانداردهای بین المللی مشارکت می نماید :

  • تقویت رقابت پذیری صنعتی از طریق استانداردسازی بخش محصولات و خدمات
  • ارتقاء ایمنی محصولات برای حفاظت از ایمنی و بهداشت ملی
  • اجرای سیاست های ارزیابی انطباق به منظور تضمین قابلیت اطمینان محصولات صنعتی
  • ترویج تجارت آزاد بنگاه ها از طریق رفع موانع تجاری

 

چه انگیزه ای سبب شد تا برای میزبانی مجمع عمومی ایزو در سال ۲۰۱۵ پیشنهاد دهید؟

در پنجاه سال اخیر، کره جنوبی موفق شده است تا با ارتقاء کیفیت محصولات خود از طریق یک رویکرد بالا به پایین صنعتی سازی و استانداردسازی به رشد چشمگیری در صادرات دست یابد.

در حالی که در سالیان گذشته یکی از پیروان تیزپا بوده ایم، اکنون تصمیم گرفته ایم تا به یکی از پیشگامان بازار جهانی تبدیل شویم. برای نیل به این هدف به یک رویکرد جدید پایین به بالا نیازمندیم. به بیان دیگر، کره جنوبی نه تنها باید به نوآوری بپردازد بلکه باید در فرآیند تدوین استاندارد نیز مشارکت فعالی داشته باشد.

برای اولین بار در تاریخ کره، سازمان فن آوری و استاندارد کره جنوبی، میزبان نشست بین المللی عمومی ایزو در سئول خواهد بود و ما امیدواریم تا این رویداد تمایل بیشتری برای استانداردسازی ایجاد کرده و بنگاه های فعال در کشور را به مشارکت در امر تدوین استاندارد تشویق نماید.

 

سازمان فن آوری و استاندارد کره جنوبی، ریاست بسیاری از کمیته های فنی و فرعی متناظر ایزو را بر عهده دارد. این امر چه ارزش افزوده ای برای صنایع کره به همراه داشته است؟

مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی، به عاملی ضروری در تسهیل ورود ما به بازار بین المللی و ارتقاء صادرات تبدیل شده است. برای مثال، شرکت کره ای HCT را در نظر بگیرید که در زمینه آزمون سمی بودن استنشاق گازها فعالیت دارد. این شرکت موفق شده است تا با مشارکت فعال در استانداردهای فن آوری نانو مانند ISO 10801 و ISO 10808، به بازارهایی دست یابد که پیش تر تجربه نکرده بود. این تنها نمونه ای از تأثیر استانداردهای بین المللی بر ورود به بازارهای جدید است، به ویژه زمانی که یک فن آوری منجر به تولید محصولات جدید می شود.

علاوه بر این، در مواردی که یک محصول جدید جایگزین مدل های قبلی می شود، استانداردها می توانند ابزاری برای مقایسه و ارزیابی کیفیت یا ظرفیت های فن آوری آن ها باشند. بدین ترتیب، استانداردها در نهایت، ارزش مورد نیاز برای تقویت رقابت در صنایع کره را فراهم می آورند.

 iso-org

کره جنوبی همچنان رشد چشمگیری در حوزه صادرات دارد، سیر تکاملی که تقریبا به مدت ۶۰ سال ادامه داشته است. استانداردهای بین المللی چه سهمی در صادرات این کشور و موفقیت آن در تجارت بین المللی دارند؟

کره جنوبی همواره تلاش کرده است تا از طریق استانداردسازی، کیفیت کالاهای بومی خود را ارتقاء بخشد. این کشور با صادرات این کالاها، تمام جوایز را درو کرده است. در بازار جهانی، در حوزه صادرات نیازمند پیوستن به موافقت نامه رفع موانع تجاری هستیم تا تجارت آزاد را ترویج کنیم. برای حفظ موقعیتی برتر در تجارت، استانداردسازی با کاستن موانع، نقشی کلیدی در این میان ایفا می کند. همچنین در مقررات فنی، چارچوبی فراگیر ایجاد می کند.

 

انتظار دارید ماحصل این نشست عمومی چه باشد؟ چیز به خصوصی وجود دارد که بخواهید ره آورد میهمانان شود؟

ما انتظار داریم تا جلسه آزاد «مشارکت، به استانداردهای بهتر و جهانی بهتر می انجامد» در خلال این همایش برگزار شود. این جلسه آزاد به طور خاص برای تشویق مباحثات پویا میان شرکت کنندگان طراحی شده است که در آن صنایع بزرگ کره جنوبی معرفی می شوند. علاوه بر این، شرکت کنندگان از نزدیک با فن آوری های کره در حوزه های انرژی و مهندسی، خودروسازی و لوازم آرایشی آشنا می شوند. در این رویداد همچنین فرصت گفتگوهای دونفره با مدیریت و کارکنان شرکت به وجود می آید. فن آوری های کره در این جلسه با افتخار معرفی خواهند شد و امیدوار هستیم تا شرکت کنندگان با دست پر به خانه های شان بازگردند.

* Korean Agency for Technology and Standards

 

منبع: وبسایت سازمان ملی استاندارد ایران

مرجع: مجله ایزوفوکوس- شماره ۱۱۱  –   مترجم: مریم صالحی

لینک خبر: برگزاری نشست جهانی ایزو در کره جنوبی

 

2 پاسخ
  1. مریم
    مریم گفته:

    با سلام
    ضمن تشکر از شما جناب عبدی،
    به نظرم ما میتونیم تو صنایع مختلف مثل صنعت خودرو و تولید قطعات خودرو برنامه ها و طرحهای کره جنوبی را برای ارتقاء کیفیت، ایجاد یا انتقال تکنولوژی وفن آوری و بالابردن سطح استانداردهامون به عنوان الگوی توسعه صنایع خودمون مطالعه کنیم و بکار بگیریم
    کره ایها واقعا کار کردن و خوب هم نتیجه گرفتن

    پاسخ
    • حسین عبدی
      حسین عبدی گفته:

      درست می فرمایید سرکار خانم مریم
      به جز اینکه کره جنوبی برنامه های توسعه، ایجاد زیرساخت ها، تحولات اجتماعی و فرهنگی و . . . را با انسجامی مثال زدنی عملیاتی کرده است باید بگویم عوامل زیاد دیگری در به ثمر رسیدن تلاش های آن ها موثر بوده است. به جز عوامل داخلی، برخی محرک ها همچون سیاست های همکاری گسترده و کمک های تکنولوژیک کشورهایی چون ژاپن و ایالات متحده هم نقش پررنگی داشته است.
      به هر حال با توجه به اینکه اجرای برنامه های پیشرفت و توسعه این کشور و اثربخشی آنها در مقطع زمانی نزدیکی روی داده و فاکتورهای مشابه دیگر، به عنوان یک نمونه موفق می شود آن را بررسی و تحلیل کرد و نقاط مثبت آن را در طرح ریزی برنامه های پنجساله کشورمان مدنظر داشت. هر نوع اصلاحات را همیشه از دو محور بالا به پایین و پایین به بالا می توان اجرا نمود، یک برنامه جامع باید هر دو رویکرد را ببیند و لحاظ نماید.

      پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.